پژوهش‌های اولیه نشان می‌دهند چشم‌پزشکان ممکن است روزی بتوانند از لنزهای تماسی «هوشمند» برای پیگیری سلامت چشم بیماراشان استفاده کنند.

smart lens

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث‌دی نیوز گروهی از دانشمندان در کره جنوبی یک مدار الکترونیکی، باتری‌ها و آنتن بسیار ریزی را درون یک لنز تماسی نرم جا داده‌اند. هدف این است که نشانه‌های مشکلات بینایی پایش شوند یا به تحویل درمان‌های دارویی به چشم کمک شود.

پژوهشگران در یک بررسی به اصطلاح «اثبات مفهوم» این مدل اولیه تجربی را روی خرگوش‌ها و یک انسان آزمایش کردند.

سانگ- یونگ لی، سرپرست این پژوهش توضیح داد: «لنزهای تماسی هوشمند برای تصحیح بینایی و به کارانداختن وسائل الکترونیکی به کار می‌روند.»

به گفته لی که استاد انستیتوی ملی علوم و تکنولوژی اولسان در کره جنوبی است، چنین وسائلی به طور نظری می‌توانند به طور مداوم مایعات چشم را از لحاظ نشانه‌های اولیه بیماری‌های چشمی مانند گلوکوم یا آب‌سیاه یا بیماری‌هایی مانند دیابت پایش کنند.

  • مانند یک لنز تماسی نرم معمولی

لی می‌گوید لنزهای هوشمند طوری طراحی شده‌اند که مانند لنزهای نرم تماسی معمول کوچک، نرم و انعطاف‌پذیر باشند، و باعث تحریک چشم، ناراحتی ناشی از گرم شدن یا هر کاهشی در میدان دید نشوند.

این پژوهشگران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته این لنزها را با تکنیکی به نام «نوشتن مستقیم با جوهر» تقویت کرده‌اند.

در این روش چندین لایه مدار الکترونیکی ظریف با یک خمیر بسیار نازک به لبه بیرونی لنز افزوده می‌شود. این خمیر به گفته لی یک «سیستم ذخیره انرژی مینیاتوری» ایجاد می‌کند که به آن «ابرخازن حالت جامد» می‌گویند.

چنین خازن‌هایی امکان شارژ بی‌سیم مداوم را می‌دهند. این خازن‌ها «فیبرهای نانو»ی کشیده شده در طول لبه لنز را نیرو می‌دهند.

به گفته لی فراورده نهایی نه حجیم و نه سفت بود و باعث ایجاد حرارت اضافی هم نمی‌شد. مدار جاگذاری‌شده در لنز تا یک هفته قرارگیری در معرض اشک چشم به‌خوبی کار می‌کرد.

  • آیا لنزهای هوشمند ایمن هستند؟

لی می‌گوید در آزمایش روی خرگوش‌ها و یک داوطلب انسانی که برای ۱۰ دقیقه لنز را در چشمش گذاشت، قابلیت ماندن لنز در چشم و کارکرد سیستم شارژ بی‌سیم آن نشان داده شد.

به گفته لی هیچ نشانه‌ای از ناراحتی ازجمله قرمزی چشم مشاهده نشد. بیمار داوطلب هم هیچ محدودیتی در میدان بینایی‌اش گزارش نکرد.

اما این پژوهشگران قبول دارند محدودیت‌های ارزیابی ایمنی‌شان از این لنز هوشمند را قبول دارند و یادآور می‌شوند که هنوز کارآزمایی‌های بالینی بزرگ برای این لنز برنامه‌ریزی نشده است. بنابراین هنوز راه درازی تا قرار گرفتن این لنز هوشمند در دسترس عموم باقی است.

کد خبر 469630

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha